DOLGOLETNO SODELOVANJE Z OŠ II MURSKA SOBOTA OBRODILO SADOVE

V okviru 35. Roševih dnevov 2022, ki jih organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, so v kategoriji najboljših osnovnošolskih glasil posebno priznanje podelili tudi ustvarjalcem glasila Stezice OŠ II Murska Sobota. Omenjeno glasilo je nastajalo v šolskih letih 2019/2020 in 2020/2021 na osnovi številnih ogledov razstave Osamljenosti. Izrazi tesnobe v prekmurski likovni umetnosti v Galeriji Murska Sobota. Glasilo vključuje tako literarne, likovne kot glasbene prispevke učencev, ki so nastajali pod mentorstvom učiteljev Matjaža Gederja, Mirana Flegarja, Sabine Oletič, Polone Bohar in Marka Wolfa.

Glasilo lahko prelistate tukaj:  http://os2ms.splet.arnes.si/files/2021/06/STEZICE_Knjiga_v5_splet.pdf

Ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali mag. Barbara Rigler, dr. David Bedrač in Miha Mohor, je ob podelitvi priznanja zapisala:

“Obogatitev pa nedvomno predstavlja tudi literarno glasilo Stezice – literarno glasilo OŠ II Murska Sobota, ki je še en dokaz, da so najuspešnejša tista glasila, ki zmorejo povedi in verze tudi nadgraditi, jih poslati v življenje in iz življenja tudi črpati. Celotno glasilo, ki kar vrvi in žubori od izvirnih literarnih, likovnih in glasbenih domislic, je namreč nastalo po ogledu razstave slik prekmurskih slikarjev, ki so se spoprijeli z motivom osamljenosti. Tako so mentorji učence učili o tem, kako se prenašajo ideje, kako poiščemo navdih, kako lahko ena umetnost navdihne drugo, predvsem pa so glasilo povezali z življenjem širše lokalne skupnosti. Hvale vredno je, da se je zatem v ustvarjanje vključila praktično vsa šola in da so v glasilo zajeti številni učenci, od najmlajših do najstarejših, kar naj bi bil tudi prvoten cilj vsakega dobrega šolskega literarnega glasila. »Spopad« s tako zahtevno temo, kot je samota, pa je rosnim letom navkljub obrodil odlične sadove, ki se tako na koncu povežejo v celovito in bogato urejeno glasilo.”

Učencem in mentorjem za poplačan trud iskreno čestitamo ter se veselimo vnovičnega sodelovanja z vami!