Mednarodna likovna razstava Pannonia 92

13. 11. 1992 – 13. 12. 1992

Mednarodna likovna razstava PANONIA je letos zaokrožila 25 let svoje prisotnosti v kulturnem prostoru treh sosedstev: Slovenije, Avstrije in Madžarske. Je svojstveno žarišče, ki že lep čas spodbuja medsebojna soočenja likovnih ustvarjalcev na stičišču treh dežel iz obrobja panonskega sveta.
Panonska zemlja, panonski človek. Življenje, navade in usode. Preteklost in sedanjost v različnosti in obenem v sorodnosti ter podobnosti. V iskanju sožitja in strpnosti, ki naj daje in sprejema lepote in vrednote človeške ustvarjalnosti, ne glede na meje, jezikovne in druge pregrade.
Mednarodna likovna razstava PANONIA je v svojem kulturno-umetniškem poslanstvu ves čas utirala pota v prijetnejšo medsebojnost ljudi ob treh mejah. In željo po zlitju vseh občečloveških vrednot v svet brez meja.
Dogajanja mednarodne likovne razstave PANONIA na področju umetniških zvrsti, ki jih je v petindvajsetih letih bienalnih in trienalnih potujočih prireditev zajela in predstavila likovna PANONIA, vsekakor potrjujejo upravičenost njenega nastanka. A tudi v prihodnost zazrto jo bo zanesljivo spremljala misel, zapisana ob njeni prvi predstavitvi: Panonska zemlja, panonski človek.

Jože Vild


Sodelujoči umetniki:

Sandi Červek, Marjan Gumilar, Štefan Hauko, Zdenko Huzjan, Lojze Logar, Franc Mesarič, Berta Gergácz, József Lakatos, Antal Marosfalvi, István Molnár, Attila Radosza, István Károly Selényi, Wolfgang Horvath, Herwig Koller, Johannes Ramsauer, Birgit Sauer, Josef Sulek