Panonia 86

17. 10. 1986 – 16. 11. 1986

Deseta Mednarodna likovna razstava PANNONIA 86, tokrat v Eisenstadtu, glavnem mestu Gradiščenske, se predstvalja v novi organizacijski podobi. Iz dosedanje bienalne se predstavlja v novi organizacijski podobi. Iz dosedanje bienalne je postala trienalna likovna manifestacija.
Odločitev, da se bo sicer že priznana likovna PANNONIA odslej pojavljala vsako tretje leto, je bila sprejeta v popolnem soglasju vseh treh nacionalnih komitejev, ki delujejo v obmejnih pokrajinah Jugoslavije, Avstrije in Madžarske.
Tudi takšna, treinalna PANNONIA, ohranja vse osnovne zamisli njenih ustanoviteljev – dodaja pa jim, v skladu s časom, ki pač terja prilagajanje, tudi nove vsebinske razsežnosti. Tokrat razstavlja svoje likovne ustvaritve po 6 umetnikov iz vsake pokrajine, vsakteri, pa se predstavlja s petimi izbranimi deli. Torej: manj sodelujočih, vendar vsak umetnik razstavlja po 5 svojih del.
Jože Vild

Sodelujoči avtorji: Hans Dupal, Fria Elfen, Josef Laubner, Herbert Schügerl, Johannes Wanke, Feri Zotter, Ivo Bošnjaković, Sandi Červek, Jože Denko, Zlatko Gnezda, Miško Kranjec, Borut Vild, Barna Bardocz, László Bartha, Kiss Sándor, György Mészáros, Gabriella Sulyok, Endre András Tornay