Razstava diplomantov MIKK-ovih likovnih delavnic

8. 5. 2008 – 5. 6. 2008

Na razstavi je 38 del predstavilo 19 mladih likovnih umetnikov, ki so v preteklih letih obiskovali likovno delavnico pod vodstvom akademskega slikarja Mirka Rajnarja. Likovno delavnico je organiziral soboški MIKK. Ustvarjalci so posegli po različnih likovnih medijih: slikarstvu, grafiki, vizualnih komunikacijah, filmu, arhitekturi ter oblikovanju tekstila.

Razstavljena umetniška so zaobjela likovne smernice mlajše generacije, vsak od sodelujočih se je predstavil z izdelki, ki ga najbolje označujejo in predstavljajo njegovo ustvarjalno pot. Namen skupne galerijske postavitve je bil hkrati povezati in koncentrirati znanja pomurskih ustvarjalcev v enoten kulturni projekt, hkrati pa predstaviti, kako ambiciozna in vzpodbudna je danes produkcija mlajše generacije umetnikov.


Avtorji

Gorazd Bence, Andreja Benko, Jernej Červek, Aleksandra Domanović, David Fartek, Aleš Gibičar, Doroteja Gomboc, Jerneja Herzog, Vitomir Kavčič, Tina Merica, Katja Pal, Mojca Pozvek, Monika Prelog, Manca Stvarnik, Katja Sudec, Staša Sukič, Sonja Toplak, Nataša Ülen in Eva Žula

Več o avtorjih razstavljenih del si lahko preberete tukaj.