Umetnost ne pozna meja

12. 6. 2008 – 3. 7. 2008

Pod istim imenom in v istem terminu sta v Galeriji Murska Sobota na ogled dve razstavi. V veliki galeriji je na ogled fotografska razstava, ki jo je Galerija Murska Sobota pripravila skupaj s soboškim Mikkom (Mladinski informativni in kulturni klub). Med prispelimi fotografijami je ožji izbor za razstavo opravila tričlanska žirija v sestavi: Dominik Šteiner (Mikk), Miran Rojko (predsednik Fotokluba Murska Sobota) in Irma Brodnjak (Galerija Murska Sobota). Na razstavo se je s 56 deli uvrstilo 23 fotografov, od tega jih je 16 članov Fotokluba Murska Sobota. Razstava nima enotnega koncepta, saj je njen osrednji namen prikazati nabor najboljših fotografskih del iz Pomurja. Fotografije so zato motivno zelo raznovrstne, razlikujejo se tudi po fotografski tehniki.

V mali galeriji so razstavljeni izdelki, nastali na 5. mednarodnem likovnem taboru pod geslom Umetnost ne pozna meja, ki ga od leta 2003 naprej organizira Vrtec Murska Sobota. Svoje izdelke so prispevali otroci iz vrtcev v Murski Soboti, Salzburgu, Porabju in Opatiji. Na ogled je 60 slikarskih in 70 kiparskih izdelkov ter obarvan tekstil.


Avtorji fotografij:

Sebastjan Balažic, Dejan Barbir, Jože Bratuš, Sebastjan Dominko, Katja Gerenčer, Aleš Gjerkeš, Janez Györfi, Dejan Jauk, Erik Kavaš, Bojan Kociper, Matej Končan, Dani Mauko, Tadej Pušnik, Tomislav Ribarič, Miran Rojko, Tadeja Rojko, Lidija Schneweis, Biserka Sijarič, Maja Škrbič, Marko Šnajder, Dominik Šteiner, Tatjana Vuković in Tanja Zrinski.