Izbrana dela iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota na ogled v nemškem Ingolstadtu.

Med 25. marcem in 25. aprilom 2021 bo v ingolstadtski mestni galeriji (Städtische Galerie im Theater Ingolstadt) na ogled izbor 67 del na papirju iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota. Razstava je rezultat izredno plodnega sodelovanja med MO Murska Sobota in pobratenim mestom Ingolstadt in njunimi kulturnimi institucijami.
Z razstavljenimi deli želimo izpostaviti poseben segment galerijske stalne zbirke, v katerega so vključeni lesorezi, sitotiski, akvareli in fotografije, torej dela, katerih osnovni nosilec je papir. Izbor je narejen tako, da so v njem predstavljeni izključno avtorji, ki so živeli, živijo ali izhajajo iz Pomurja. Ne glede na vse okoliščine, ki nam že kar lep čas grenijo življenje, nam je uspelo v Ingolstadt poslati kvalitetno razstavo, ki nenazadnje predstavlja tudi presek petdesetletnega likovnega ustvarjanja v Prekmurju.
 
Razstavljena so dela naslednjih avtorjev:
Ivo Bošnjaković, Sandi Červek, Jože Denko, Štefan Galič, Matjaž Geder, Marjan Gumilar, Štefan Hauko, Wilhelm Heiliger, Jože Horvat-Jaki, Zdenko Huzjan, Suzanne Király-Moss, Lojze Logar, Ignac Meden, Franc Mesarič, Martina Mihoković, Vladimir Potočnik, Gregor Purgaj, Mirko Rajnar in Borut Vild.