NAPREJ V PRETEKLOST (2.): POMEŽIKI IZ GALERIJE

Pozdravljeni!
 
Pošiljamo vam nekaj prazničnih pomežikov iz Galerije Murska Sobota. Kaj pa vam pomeni praznik?Ali je lahko vsak dan praznik? Kako vsak dan sprejmemo in pospremimo na njegovi poti je zagotovo odvisno le od nas samih.
 
Tudi v galeriji, kjer pripravimo, predstavljamo in pospravimo razstavo, je vsak dogodek vreden pozornosti. Vsak naš pogled razkriva kako nas videno premakne v nek drugi svet ali pa nas postavi prav v ta trenutek. Vsak dotik umetniškega dela predstavlja posebno energijo.
 
Veliko pomežikov je bilo narejenih ob zadnjih dveh razstavah. Veliko spominov so priklicala razstavljena dela. Veliko misli se je zaiskrilo in opazilo v očeh opazovalcev razstavljenih del. Hvala vsem obiskovalcem za izjemen obisk.
 
Dela Endreja Göntérja so odpotovala na razstavo v pobrateno mesto Ingolstadt, kjer so predstavljena v novi luči. Dela Janeza Bernika pa so se vrnila v Ljubljano v Galerijo Novak, kjer čakajo na novega opazovalca, ki jim bo pomežiknil. Vsa ta dela pa ostajajo zabeležena tudi v novi publikaciji.
 
Sedaj smo v pripravi nove razstave. Naše oči, prijemi in koraki so usmerjeni v neštete smeri. Na priloženih fotografijah lahko zaznate kako izgleda naš prazen prostor in priprava nove razstave. Tudi postavljanje razstave je izjemno ustvarjalen proces, katerega rezultat bo tokrat viden od 14. aprila do 24. maja na pregledni razstavi fotografij Huberta Klotzecka iz Ingolstadta.
 
Sprostite svoj oči in se pripravite na nove poglede in pomežike.
 
Pomežik, pomežik!