Pomežik likovnim pedagogom (2. del): ANTON BUZETI, MATEJ GIDER, MARTINA MIHOKOVIĆ, FRANC POREDOŠ in TATJANA VUKOVIĆ

Kako gledati in sproščati oči, telo in um ob umetniških delih zagotovo sodi tudi v urnik likovne umetnosti. To so tiste ure, ki spodbudijo, krepijo in obogatijo otroški ustvarjalni potencial ter povezujejo učence, učitelje, starše, umetnike, galerije in muzeje v en sam velik krog, ki nas greje.
 
Komu vse ob posamezni razstavi pomežiknemo v galeriji in iz galerije? Med širokim krogom vabljenih ljubiteljev umetnosti predstavljajo pomemben člen povezovanja z umetnostjo prav likovni pedagogi, ki so pomembna vez za predajanje sporočil učencem, dijakom in delovnim kolegom. Pedagogi, ki v svoj program vključujete redne obiske razstav, tudi preko e-vsebin, z izborom le-teh pomembno vplivate na razvoj svojih učencev. Vse to seveda od vas zahteva tudi priprave na obisk in ogled, sodelovanje s kustosom pedagogom in po ogledu razstave še vodenje ustvarjalnega procesa.
 
Enega takih rezultatov izjemnega kreativnega sodelovanja kolektiva in učencev OŠ II M. Sobota po ogledu razstave OSAMLJENOSTI si bomo lahko kmalu ogledali na razstavi v najmanjši galeriji na svetu, to je v izložbi Galerije Murska Sobota, od 10. junija do 16. septembra 2021.
 
Tokrat pa želimo s priloženim materialom prikazati ustvarjanje pedagogov Antona Buzetija, Mateja Giderja, Martine Mihoković, Franca Poredoša in Tatjane Vuković. Njihovo ustvarjanje si poglejte na priloženih fotografijah njihovih del (slik, fotografij, ilustracij).
 
Ob zaključevanju šolskega leta se zahvaljujemo vsem pedagogom za sodelovanje in vabimo k sodelovanju tudi v prihodnje.
 
Pomežik iz galerije!