Razstava izdelkov likovno-fotografskega natečaja »Dobra izbira-moja zmaga!«

Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota je v sodelovanju z Galerijo Murska Sobota pripravil razstavo likovnih izdelkov učencev pomurskih osnovnih šol. Razstavljen bo izbor del iz natečaja »Dobra izbira-moja zmaga!« na temo spodbujanja nekajenja med mladimi.

Nesprejemanje tveganega obnašanja – kajenja in uživanja alkohola – je pogumno dejanje. Odrasli cenimo ta pogum in ga spodbujamo. Kako doseči, da bo mladostnik del večine, ki ne kadi, eden izmed tistih, ki imajo moč, da se osredotočajo na pozitivno v življenju: druženje, šport, glasbo, znanje..? Krepitev moči mladostnikov, da se odločajo prav, je del vseh učinkovitih preventivnih programov. Informiranost, znanje, pogovor in motivacija so spremljevalci na poti sprejemanja dobrih odločitev. Da sta tudi ustvarjalnost in izražanje skozi umetnost še kako pomembni pri odraščanju, priča vsak razstavljeni izdelek posebej.

Likovni izdelki bodo razstavljeni v izložbi Galerije Murska Sobota od 31. maja, Svetovnega dneva brez tobaka, do 30. junija 2018.

Vabljeni k ogledu!