VABILO NA ODPRTJE RAZSTAV: CARLO FONTANA, NATAŠA KOS, EVA ŽULA

Vljudno vabljeni na odprtje in ogled treh samostojnih razstav: CARLO FONTANA. Slike (velika galerija) NATAŠA KOS. Dolgočasje s kavča (fotografije/mala galerija) EVA ŽULA. Vez (grafike in objekti/balkon) Odprtje bo v četrtek, 28. junija 2018, ob 19. uri. Na ogled do 23. avgusta 2018.

14. 6. 2018 ob 10.00: Predstavitev razstavnega kataloga ALEKSANDER ČERVEK TRIO. INTERMEZZO

V četrtek, 14. junija 2018, ob 10. uri, vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco ob izzidu razstavnega kataloga “ALEKSANDER ČERVEK TRIO. INTERMEZZO”. Katalog bodo predstavili umetnik Sandi Červek, urednica kataloga in kustodinja razstave Irma Brodnjak ter dr. Janez Balažic, dober poznavalec Červekovega opusa in avtor temeljnega besedila v omenjenem katalogu. Poleg slednjega so besedila za […]

SOBOTA, 16. JUNIJ: PROGRAM V GALERIJI MURSKA SOBOTA

Spoštovani ljubitelji likovne umetnosti, v soboto, 16. junija 2018, vabljeni na brezplačen dopoldanski in večerni program: 9.00 – 10.30: V sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vabimo na  vodenje po Murski Soboti. “Po poti likovne umestnosti” nas bo vodil dr. Robert Inhof. Dobimo se pred Galerijo Murska Sobota, na Trgu kulture. […]

Razstava izdelkov likovno-fotografskega natečaja »Dobra izbira-moja zmaga!«

Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota je v sodelovanju z Galerijo Murska Sobota pripravil razstavo likovnih izdelkov učencev pomurskih osnovnih šol. Razstavljen bo izbor del iz natečaja »Dobra izbira-moja zmaga!« na temo spodbujanja nekajenja med mladimi. Nesprejemanje tveganega obnašanja – kajenja in uživanja alkohola – je pogumno dejanje. Odrasli cenimo ta pogum in […]

18.MAJ -MEDNARODNI MUZEJSKI DAN V GALERIJI MURSKA SOBOTA

Ob Mednarodnem muzejskem dnevu vas  v petek, 18. maja 2018, vabimo v Galerijo Murska Sobota z naslednjim programom: 10.00 – 12.00: Javno strokovno vodstvo po razstavi “Aleksander Červek trio – Intermezzo” in po razstavi “MONUMENT – DRAGO TRŠAR, Risbe na japonskem papirju” 8.00 -16.00: Individualni ogledi razstave s kustosom.

Odprtje razstave ALEKSANDER ČERVEK TRIO. INTERMEZZO

Vljudno vas vabimo na odprtje in ogled razstave ALEKSANDER ČERVEK TRIO. INTERMEZZO. Odprtje bo v četrtek, 3. maja 2018, ob 19. uri. Razstavo bo odprl dr. Janez Balažic. Razstava bo na ogled do 16. junija 2018!

Brezplačni vodstvi po razstavi Draga Tršarja

V torek, 17. aprila 2018 ob 10. in 17. uri, vas vljudno vabimo na brezplačni javni vodstvi po razstavi “MONUMENT – DRAGO TRŠAR. Risbe na japonskem papirju”. Umetnika in njegovo delo bo predstavil kustos razstave, dr. Robert Inhof.

V galerijski izložbi izdelki otrok iz Vrtca Murska Sobota

Otroci Vrtca Murska Sobota so po ogledu razstave MONUMENT. DRAGO TRŠAR. RISBE NA JAPONSKEM PAPIRJU ustvarjali svoje risbe na japonskem papirju. Mini razstava je postavljena na ogled v izložbi Galerije Murska Sobota z naslovom BELO IN ČRNO. Razstava teh prisrčnih risb je hkrati povabilo, da si ogledate jubilejno Tršarjevo razstavo tudi v prostorih galerije.

Likovna delavnica za odrasle: izdelava papirja

Vabljeni na likovno delavnico za odrasle ob aktualni razstavi Draga Tršarja. Izdelovali bomo papir in mu dali obliko in vsebino. Likovna delavnica bo potekala v četrtek, 22. marca 2018, med 16. – 18. uro. Zaradi priprave materiala so zaželjene prijave na info.galerijams@siol.net ali na 02 522 38 34.