Društvo likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije. Moja risba

6. 4. 1995 – 4. 5. 1995

Tri leta obstoja Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije pomenijo nadaljevanje zastavljenih ciljev, ki so se rodili z nastankom društva pred tremi leti.
Pristopilo je tudi nekaj novih članov. Konceptualno pa mislimo zagristi jabolko z druge strani, kar dokazuje tudi letošnja razstava, ki je tematsko opredeljena.
Naslovna tema »Moja Risba« posega verjetno globlje kot prejšnje razstave, saj odkriva umetnikove prvinske misli. Iz zgodovine vemo, da trenutni zapisi (skice, krokiji…) lahko skrivajo v sebi več mistike, izpovedi kot finalna slikarska dela.
Sebi v razmišljanje in obiskovalcem razstav so avtorji zapisali tudi svoje misli. Poslanstvo nas likovnih umetnikov pri širitvi in poglabljanju prijateljskih in kulturnih odnosov ob tromeji sosednjih držav Avstrije, Madžarske, Hrvaške bomo izkazali s prenosom razstave v omenjene države.
Jože Denko

Sodelujoči avtorji:

Nikolaj Beer, Franc Bencak, Darko Birsa, Irena Brunec, Sandi Červek, Marinka Danč Roth, Jože Denko, Štefan Galič, Zlatko Gnezda, Marjan Gumilar, Endre Göntér, Štefan Hauko, Zdenko Huzjan, Suzanne Király Moss, Ignac Meden, Franc Mesarič, Vlado Potočnik, Ignac Premoša, Mirko Rajnar