Franc Bencak. Objekti in slike

10. 10. 2002 – 6. 11. 2002

Likovna ustvarjalnost Franca Bencaka, po letih najstarejšega člana Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije, odraža njegovo veliko ljubezen in vero v ustvarjalno moč likovna umetnosti. Znotraj nje se ni zadovoljil le z enostavnim »nedeljskim« preslikavanjem narave, marveč je v njej iskal možnost za odkrivanje svojih kreativnih sposobnosti in uporabo znanja, ki si ga je pridobil med dolgoletnim opravljanjem poklica mizarja – specialista.
Deset let po njegovi samostojni razstavi v Galeriji Murska Sobota lahko ponovno spoznamo njegove risbe in slike, predvsem pa objekte, ki dokazujejo njegovo vztrajno in trdovratno prizadevnost pri oblikovanju idealnih, njemu najbližjih in najljubših, v notranjosti rojenih in doživetih oblik vrtljivih objektov.
                                                                                                                                    Franc Obal

Franc Bencak

Franc Bencak je bil rojen 2. oktobra 1932 v Bakovcih. Leta 1957 se je preselil v Mursko Soboto, kjer živi in dela še danes. 1971 je bil sprejet v članstvo LIKOS. Po 22. letih trdega dela je bil sprejet v Zvezo društev slovenskih likovnih umetnikov.