Razstava del iz likovnih delavnic Galerije Murska Sobota

5. 9. 2007 – 15. 9. 2007

Otroštvo je čas posebne senzibilnosti do narave, ko otrok pridobi največ izkušenj. V mozaiku otrokovega življenja je prav zato ustvarjanje v galeriji ena od možnosti naučiti se opazovati, prisluhniti, primerjati, sestaviti, oblikovati ter brez zadrege narediti piko, črto in vse, kar temu sledi. Talent dobi možnost, da se polno razvije. Okrepijo se pogum, zaupanje in samovrednotenje.

Takšno razmišljanje je eno od vodil, zakaj pridobiti mlade za umetnost, za opazovanje in ustvarjanje in kako omogočiti razvijanje čutil. V naši galeriji vsak mesec ponujamo na ogled razstave, ki predstavljajo domače in tuje slikarje, kiparje, fotografe, ilustratorje, grafičarje… Na ta način negujemo poslanstvo, ki nam narekuje, da za pozornega obiskovalca ustvarjamo prostor, ki bo – opremljen z umetninami – obogatil otrokov vsakdan. Ob ogledu razstava otroke spodbujamo k razvijanju domišljije in ustvarjalnosti.

Likovne delavnice organiziramo v Galeriji Murska Sobota že od leta 1997. Od leta 2001 pa ponujamo otrokom, ki pridejo v naše prostore, pisano plaeto možnosti za ustvarjanje v mirnem okolju s pomočjo strokovno usposobljenih pedagogov in umetnikov. Vsaka razstava pomeni nov izziv udeležencem, izvajalcem in organizatorjem.

                                                                                                                                                                                                       Jelka Geder-Kosi


Otroški likovni izdelki so nastali pod mentorstvom likovnih pedagogov Martine Bohar, Matjaža Gederja in Ditke Petkovič. Vsem se za iskreno zahvaljujemo!