Rok Zelenko – slike, Leonida Bernetič Zelenko – keramika

5. 4. 2006 – 26. 4. 2006

Aprila 2006 sta v Galeriji Murska Sobota razstavljala zakonca Zelenko iz Izole. Rok Zelenko se je soboškemu občinstvu predstavil s slikami, njegova žena Leonida Bernetič Zelenko pa s keramiko. Razstavo je odprl likovni kritik Dejan Mehmedovič, soboška galerija pa jo je pripravila v sodelovanju z galerijo Insula iz Izole.


Rok Zelenko

Rok Zelenko je bil rojen leta 1951 v Ljubljani, kjer je končal gimnazijo in se nato vpisal na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani. Na slikarskem oddelku je pod mentorstvom prof. Janeza Bernika tudi diplomiral. Od leta 1977 do 1998 je živel v Grožnjanu v Istri, sedaj pa že od leta 1998 stalno živi v Izoli. Ukvarja se s slikarstvom, keramiko in z ilustracijo. Imel je blizu 90 samostojnih razstav doma in v tujini, sodeloval pa je tudi na številnih skupinskih razstavah.

Leonida Bernetič Zelenko

Leonida Bernetič Zelenkoje bila rojena leta 1955 v Kopru, odraščala je v Izoli.V Ljubljani je zaključila šolo za oblikovanje – smer grafika. Visokošolski študij je nadaljevala na Pedagoški akademiji v Ljubljani, kjer je leta 1981 diplomirala z nalogo „Ornament v keramiki“. S keramiko se je srečala v srednji šoli, izpopolnjevala se je v keramičnem ateljeju Sonje in Karla Zelenka. Od 1980 dalje živi v Grožnjani, kjer vodi Studio Porton. Kot učiteljica likovnega pouka je delala najprej na OŠ Piran, zdaj pa je zaposlena na italijanski OŠ Buje. Imela je prek 40 predstavitev s kolegi ali soprogom ter sodelovala na številnih razstavah doma in po Evropi.